!!! Od 1.6.2022 jsem zaměstnán na HPP. Kde? To tady nemůžu napsat (kvůli Compliance). Ale na mém Linkedin účtu (nick: Jirka Pinkas) to určitě najdete. 😁 V současnosti mám volných 10 dní, které mohu alokovat na školení 😊

Bilance SQL školení 2015

publikováno: 2.1.2016

Letos opět budu pokračovat v tradici bilancování a toho, co nás čeká a nemine ... :-) Btw. bilance roku 2014 je zde.

Nejprve co se mi povedlo z mých předsevzetí:

  • Z plánovaných předsevzetí nic, neplánovaných bylo mnohem víc.

Co se mi nepovedlo:

  • Na vylepšení www.sqlvids.com kvůli mým jiným aktivitám nebyl čas :-(

Co se mi povedlo neplánovaně:

  • Další zlepšení školících materiálů ... zejména aktualizace ohledně Oracle 12c a další příklady.
  • Naučil jsem pořádně pracovat s nástrojem PL/SQL Developer. Stále ale preferuji jiné a tento nástroj rozhodně nepovažuji za ten nejlepší.
  • Vytvořil jsem web topsqlblogs.com, ve kterém aktuálně sleduji 212 blogů se zaměřením na různé databázové systémy. Tento web mi (a nejenom mě) pomáhá udržovat si přehled o novinkách v oblasti relačních databází.
  • Začátkem roku 2015 jsem zrušil své prostory a během roku se veřejná školení konala všude možně, ale ke konci roku jsem našel ty nejlepší.
  • Začátkem roku 2015 jsem vytvořil školení Retrieving Data Using the SQL SELECT, což je varianta školení SQL dotazů, ale v angličtině.
  • Přidal jsem nová školení: Ladění SQL dotazů (dřívější jednodenní školení Optimalizace SQL dotazů, které jsem nabízel v roce 2015 se rozrostlo o kupu příkladů a vzniklo z něj toto školení), SQL pro programátory a staro-nové školení Kurz Tvorba relační databáze, u kterého jsem výrazně vylepšil jeho osnovu.

Plány pro rok 2016:

  • Chtělo by to nějaký nový certifikát (certifikáty jsou dobré k tomu, že Vás přinutí se naučit nějakou technologii od A do Z, ne jenom její nejpoužívanější části). V roce 2015 na to nezbyl čas.
  • Psát víc novinek na tuto stránku. V současnosti je většinou píšu v angličtině na topjavablogs.com, ale bylo by užitečné občas něco napsat i v češtině :-) ... nebo alespoň sem (nebo na topsqlblogs.com) přidat odkaz.

Reference

Školení bych doporučil všem lidem, kteří se chtějí dozvědět něco o DB. Na školeni jsem přišel, jako úplný nováček, co se týče práci s DB a odcházel plný dojmů a

Ondřej

Osobně jsem trošku stále váhající, jestli a jak moc SQL použít. Ale určitě hlavní je to, že se teď už tolik nebojím. Je to pro mě začátek dlouhé cesty. Osobně

Robert

Zajímavé školení, které vhodně kombinovalo teorii a praxi.

Ministerstvo financí
Jan


Novinky

9.9.2021: SQL Developer & Remote Debug

22.3.2019: Termíny SQL školení léto 2019
Nové termíny!!!

3.1.2018: Oracle XE 12c nebude, místo toho bude Oracle XE 18c
V roce 2018 nás čeká nová XE verze a nové verzování